H Alpha Marketing χορηγός τηλεοπτικής παραγωγής στο Success stories

Τη συμμετοχή της ως χορηγού επικοινωνίας στο Success stories το, επέλεξε η Alpha Marketing για να απευθυνθεί στις γυναίκες επιχειρηματίες μέλη του ΤΟΓΜΕ (Τομέας Ανάπτυξης Γυναικών Μάνατζερ & Επιχειρηματιών) της εεδε.

Κύριος στόχος του ΤΟΓΜΕ αποτέλεσε και αυτή τη φορά η ανάδειξη και η προώθηση της γυναικείας επιχειρηματικότητας και διοίκησης, καθώς και οι δυνατότητες τής σύγχρονης εργαζόμενης στις υψηλές θέσεις ευθύνης, μέσα από Ιστορίες Επιτυχίας (Success Story), που προβάλλουν το Σύγχρονο Πρότυπο (Role Model) της Γυναίκας Μάνατζερ και Επιχειρηματία.

Κατά τη διάρκεια του δείπνου παρουσιάστηκαν επίσης τα αποτελέσματα της δεύτερης πολύ ενδιαφέρουσας συνάντησης και γνωριμίας του ΤΟΓΜΕ – Τμήμα Μακεδονίας με την κα Ρια Πρίνου, Διευθύνουσα Σύμβουλο της εταιρίας «MEDIΠΡΙΝΟΥ», στο πλαίσιο του κύκλου δράσεων με τίτλο: «Το ΤΟΓΜΕ συναντά Γυναίκες Μάνατζερ και Επιχειρηματίες στο χώρο εργασίας τους».

Οι αφηγήσεις των τριών ιστοριών εκτυλίχθηκαν ως μέρη μιας τριλογίας, με τη μία ιστορία να διαδέχεται και να αλληλοσυμπληρώνει την άλλη, για να καταδείξουν τηνπορεία που ακολούθησε ο κάθε ένας από τους τρεις επιχειρηματίες, ώστε ναεπισφραγίσει τελικά τη δική της ξεχωριστή «συνταγή επιτυχίας». Τρεις ιστορίες παράλληλες, με πολλά κοινά χαρακτηριστικά: Τρεις επιχειρήσεις από τον χώρο της κοσμετολογίας, τρεις επιχειρηματίες/μάνατζερ αυτοδημιούργητοι, που τόλμησαν να καινοτομήσουν με τις επιχειρηματικές αποφάσεις τους και τελικά κατάφεραν να πετύχουν, με έμφαση στις αρχές της ομαδικότητας και στην αξία του κοινού οράματος, τρεις επιχειρηματίες/μάνατζερ που διηγηθήκαν διαφορετικές προσωπικές ιστορίες που όλες όμως συνέκλιναν στην ανάδειξη «της ομορφιάς του επιχειρείν».

Έχοντας επιβιώσει από περιόδους κρίσης κατάφεραν να μετατρέψουντην ανάγκη επιβίωσης σε ανάπτυξη, να εμπνευστούν και να ακολουθήσουνδιαφορετικές στρατηγικές ώστε να διαφοροποιηθούν και να εξελιχτούν, καισυνιστούν μήνυμα αισιοδοξίας, σε μια εποχή γενικευμένης απαισιοδοξίας καιαπαξίωσης.

Με εφόδια τη δυναμική του ανθρώπινου παράγοντα, τον διαρκή αγώνα, το πάθοςκαι την αγάπη για την επιχείρηση και το προϊόν της, την προσαρμοστικότητα και τηνεπιδίωξη συνεργειών/συνεργασιών, την αφοσίωση στο κοινό όραμα και τηνσιγουριά για την επίτευξη του στόχου, οι επιχειρηματίες που συμμετείχαν στηδεύτερη εκδήλωση του κύκλου δράσης SUCCESS STORIES - ROLE MODELS τόνισαν την ανάγκη του να πιστέψουμε στην ιδέα του επιχειρείν ακόμα και τώρα μεσούσης της κρίσης και υπολογίζοντας πάντα το όποιο ρίσκο, τελικά να τολμήσουμε και να αποδεχτούμε την πρόκληση του επιχειρείν.

Ιδιαίτερα σε αυτές τις κρίσιμες στιγμές για την ελληνική οικονομία και την κοινωνία,ή «στην εποχή της νέας πραγματικότητας» όπως πιο αισιόδοξα έθεσε ο κ.Σπυριδωνίδης η ανάδειξη ανθρώπων που τόλμησαν, που έθεσαν υψηλούς στόχους,που οραματίσθηκαν με το βλέμμα στο μέλλον, που αφουγκραστήκαν τα μηνύματααπό το διεθνές περιβάλλον και πέτυχαν, συνιστά αναγκαιότητα τόσο για να τονωθείτο ηθικό της ελληνίδας επιχειρηματίας/μάνατζερ, όσο και γενικότερα του κάθεέλληνα εργαζομένου και πολίτη, άνδρα ή γυναίκα.

Σε περιόδους δύσκολες, όπως αυτή που διανύουμε σήμερα στη χώρα μας, τέτοια παραδείγματα μπορούν να μας κάνουν να αισιοδοξούμε. Με αυτή την επιδίωξη,λοιπόν, το ΤΟΓΜΕ συνάντησε για ακόμα μια φορά «ανθρώπους της ελληνικήςεπιχείρησης που αντιπροσωπεύουν χαρακτηριστικά την νοοτροπία “Think Big!”»,όπως δήλωσε η Πρόεδρος του ΤΟΓΜΕ - Τμήμα Μακεδονίας, κ. Λιάνα Γούτα.

Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία της η Γενική Πρόξενος των ΗΠΑ στηΘεσσαλονίκη, κα Katherine Kay. Εκπρόσωπος του Δημάρχου Θεσσαλονίκης κ.Γιάννη Μπουτάρη μετέφερε την στήριξη και τα συγχαρητήρια του για τηνπρωτοβουλία του ΤΟΓΜΕ-Τμήματος Μακεδονία, ενώ παρευρέθηκε επίσης και εκπρόσωπος του Περιφερειάρχη.

Την οργανωτική επιτροπή του κύκλου δράσης “Success Stories-Role Models”αποτελούν τα μέλη του ΤΟΓΜΕ κ. κ. Ντόρα Τόδη, Κατερίνα Γκοτζαμάνη, Μαρία Τσακάλου, Εβίτα Γκαντίνα, Δέσποινα Αμαραντίδου και Φωτεινή Χατζηευστρατίου, ενώ την οργανωτική επιτροπή του κύκλου δράσης “Το ΤΟΓΜΕσυναντά Γυναίκες Μάνατζερ και Επιχειρηματίες στο Χώρο Εργασίας τους” αποτελούν οι κ. κ. Χ. Κουτάλου, Κική Καλεύρα, Λιάνα Τούσινα και Elisabeth Werter.

Χορηγός της εκδήλωσης ήταν η εταιρία PARFUMS CHRISTIAN DIOR HELLAS AEBE, καιυποστηρικτές η εταιρία ΟΔΥΣΣΕΥΣ ΦΩΚΑΣ Α.Ε. και το ξενοδοχείο THE MET HOTEL, χορηγοί επικοινωνίας η εφημερίδα ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ και το www.agelioforos.gr, χορηγός του χριστουγεννιάτικου στολισμού της αίθουσας η Αrtstories.