11ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Λάρισας-ArtFools

Νέα

11ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Λάρισας-ArtFools

Στην κατάμεστη αίθουσα των Victoria Cinemas πραγματοποιήθηκε η τελετή λήξης και η απονομή των βραβείων του 11ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Λάρισας που διοργανώθηκε από την Artfools και τελούσε υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, της Περιφέρειας Θεσσαλίας σε συνεργασία με τον Δήμο Λαρισαίων και το Γαλλικό Ινστιτούτο Λάρισας.

Σύμβουλοι διοργάνωσης ήταν η Alpha Marketing.

 

Στην τελετή έδωσαν το «παρών» ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός, ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού κ. Πάνος Σάπκας, η κ. Χρύσα Βουλγαράκη διευθύντρια του Γαλλικού Ινστιτούτου η οποία συνοδευόταν από την κ. Laetitia Kulyk ακόλουθο πολιτιστικών βιομηχανιών της Γαλλικης Πρεσβείας στην Ελλάδα, ο Διευθυντής της Εφημερίδας « Ελευθερία» κ. Γ. Μιχαλόπουλος , δημοσιογράφοι και πολλοί εκπρόσωποι κινηματογραφικών εντύπων και sites.

Επίτιμος καλεσμένος του Φεστιβάλ ήταν ο ηθοποιός Αποστόλης Τότσικας ο οποίος έγινε αποδέκτης θερμών εκδηλώσεων από το νεαρόκοσμο του φεστιβάλ και φωτογραφήθηκε μαζί τους. Τη χαρούμενη νότα στην τελετή έδωσαν με την παρουσία τους, οι σαράντα και πλέον εθελοντές του φεστιβάλ με τα χαρακτηριστικά μπλουζάκια με το σήμα του Φεστιβάλ.

Στην τελετή επίσης παρευρέθηκαν και οι Ρουμάνοι σκηνοθέτες που φιλοξενήθηκαν από το Φεστιβάλ και απένειμαν βραβεία του διεθνούς Διαγωνιστικού. Στις εκπλήξεις της βραδιάς ήταν και το χορευτικό πάνω στη μουσική της ταινίας « Αστακός» του Γ. Λάνθιμου από την χορευτική ομάδα της σχολής NTL Dance School σε χορογραφία Ιωάννας Καρπούζα. Χόρεψαν οι:Ηλιάνα Κοτούμπα, Μαρία Παπαγιώτα, Θεοδοσία Τζιγκούρα, Δήμητρα Ευαγγελόπουλου, Μαρία Κώστα.

Στο φουαγιέ του κινηματογράφου η Παρασκευή Μπασιούκα παρουσίασε live κινηματογραφικό μακιγιάζ, ενώ ο Σεραφείμ Σίλας με την Ολυμπία Καλαμπαλίκη δίπλα του, διασκέδασε το κοινό με έξυπνες ατάκες και stand up comedy. Η σκηνοθεσία της τελετής είχε την υπογραφή του σκηνοθέτη ΄Ακυ Μητσούλη.

Με ένα πλούσιο μπουφέ, κρασί και ολονύκτιο γλέντι στον πολυχώρο «Σεϋχέλλες», έκλεισε η βραδιά και μαζί της και το 11ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Λάρισας.

Τα βραβεία:

Διεθνές Διαγωνιστικό

1ο Βραβείο Καλύτερης Ταινίας

Counterfeit Kunkoo της Reema Sengupta από την Ινδία

2ο Βραβείο Καλύτερης Ταινίας

Nuclear Shadows του Marek Leszczewski από την Πολωνία

3ο Βραβείο Καλύτερης Ταινίας

The Invisible hand of Adam Smith by Slobodan Maksimović

from Slovenia.

Ελληνικό Διαγωνιστικό

1ο Βραβείο Καλύτερης Ταινίας

Maniera Greca του Κυρηναίου Παπαδημάτου

2ο Βραβείο Καλύτερης Ταινίας

Το Μπάκπακ του Μιχάλη Μαθιουδάκη

3ο Βραβείο Καλύτερης Ταινίας

Χορεύετε; του Κωνσταντίνου Αντάραχα

Ειδική Μνεία καλλιτεχνικής διεύθυνσης στην ταινία Νοτούρνο του Ρούσσου Κασιωτάκη.

Animation

Mascarpone του Jonas Riemer από τη Γερμανία

Eco Circuit της Delia Hess από την Ελβετία.

Σημαντικοί για την επιτυχία του Φεστιβάλ ήταν και οι Χορηγοί, οι Υποστηρικτές και οι Χορηγοί Επικοινωνίας.

 

 

Χορηγοί ήταν οι WIND, LALALAND Studio, Σεϋχέλλες Παραδοσιακό Καφενείο, Οίνοι Κτήμα ΖΑΦΕΙΡΑΚΗ, Μπύρα Fisher, Καφενείο Η ΓΗ.

 

Υποστηρικτές ήταν οι: Victoria Cinemas, Pasteque Electronics & Computer Systems, Μαλλιώρας, ΑΙΓΛΗ Catering.

 

 

Χορηγοί Επικοινωνίας του Φεστιβάλ ήταν οι: ΕΡΤ, GTP-Greek Travel Pages, H ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ, STAR Κεντρικής Ελλάδας, Larisaevents.GR, MYFILM, MAG24, LAIF, Cult Radio 99,8, VORIA.GR, ΕΠΙΧΕΙΡΩ, tvStar.gr, 99,4 Polis, TrikalaEnimerosi.gr