Hospitality Marketing

Hospitality Marketing

Η ανάπτυξη ενός καταλύματος εξαρτάται συχνά από τη μοναδικότητα και την πρωτοτυπία των υπηρεσιών και προσφορών του.

Στην Alpha Marketing εξειδικευόμαστε στο Τουριστικό Marketing και ειδικότερα στην ανάπτυξη και προώθηση προορισμών, καταλυμάτων και ταξιδιωτικών οργανισμών.

Με δραστηριότητα από το 1985, έχουμε αποκομίσει πολύτιμη εμπειρία μέσα από συνεργασίες με Δημόσιους και Ιδιωτικούς Φορείς καθώς και με σημαντικές επιχειρήσεις του κλάδου.

Γνωρίζοντας τις πρωταρχικές ανάγκες κάθε επιχείρησης στον κλάδο της Φιλοξενίας για αύξηση αναγνωσιμότητας και κρατήσεων, επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου και διατήρηση του customer loyalty, σας προτείνουμε συνεργασία με την επιχείρηση μας για το σχεδιασμό Marketing και την υλοποίηση προωθητικών ενεργειών στην ελληνική και τη διεθνή αγορά.

Ειδικότερα σας προσφέρουμε τις γνώσεις και την εμπειρία μας για να διαμορφώσετε τον δικό σας αποκλειστικό κατάλληλο συνδυασμό υπηρεσιών και παροχών με άριστη σχέση ποιότητας/τιμής με σκοπό τη διαφοροποίηση έναντι του ανταγωνισμού και τη μεγιστοποίηση της απόδοσης.

Υπηρεσίες που παρέχουμε

Στρατηγικό Σχεδιασμό 

Στον στρατηγικό σχεδιασμό περιγράφονται αναλυτικά οι υπηρεσίες που προσφέρονται, κοστολογούνται, τιμολογούνται, μελετώνται τα κανάλια και ο τρόπος διάθεσης των υπηρεσιών και προτείνονται οι κατάλληλες προωθητικές ενέργειες, είτε πρόκειται για ενέργειες κλασικών μέσων προώθησης, είτε για ψηφιακά μέσα (digital marketing).

Ως παραδοτέο προκύπτει το Στρατηγικό Σχέδιο Ανάπτυξης του καταλύματος, στο οποίο εμπεριέχονται και τα business & marketing plans.

Περιλαμβάνονται οι παρακάτω επιμέρους ενέργειες:

 • Ανάλυση υφιστάμενης κατάστασης
  • Καταγραφή χαρακτηριστικών καταλύματος, χώροι – υπηρεσίες
  • Τιμολογιακή πολιτική
  • Στατιστικά προηγούμενων ετών
  • Ανάλυση πελατολογίου
  • Δίκτυο πωλήσεων
  • Τρόπος εξυπηρέτησης πελατών
 • Έρευνα ανταγωνισμού
  • Προσδιορισμός ανταγωνιστών
  • Ανάλυση τιμών ανταγωνιστών
  • Ανάλυση προωθητικών ενεργειών ανταγωνιστών
 • Δημιουργία τελικού Στρατηγικού Σχεδίου Ανάπτυξης
Business Coaching 

Το Business Coaching είναι εξατομικευμένο πρόγραμμα συναντήσεων για στελέχη επιχειρήσεων, που σκοπό έχει να επιταχύνει την επιχειρηματική και επαγγελματική αποδοτικότητα και θεωρείται ο πλέον αποτελεσματικός τρόπος για να επιτυγχάνονται προσαρμογές και αλλαγές στο εκάστοτε επιχειρηματικό μοντέλο. Εστιάζει στους τομείς Στρατηγική, Διαδικασίες, Χρηματοοικονομικά, Εξυπηρέτηση Πελατών, Συνεργασίες, Marketing και Πωλήσεις.

Branding 

Tο branding δεν περιορίζεται μόνο στον σχεδιασμό ενός λογοτύπου και την εφαρμογή του σε όλες τις περιπτώσεις που απαιτείται. Είναι όλες οι ενέργειες που χρειάζονται για την τοποθέτηση του brand στη συνείδηση του καταναλωτή. Δίνουμε ιδιαίτερη έμφαση στη δημιουργία ενός δυνατού brand, το οποίο θα εστιάζει στην κάλυψη των αναγκών του πελάτη, δημιουργώντας του συναισθήματα, αλλά και την μετάδοση του οράματος και της στρατηγικής της επιχείρησης δημιουργώντας αρρήκτους δεσμούς μεταξύ στελεχών – υπαλλήλων – πελατών.

Περιλαμβάνονται οι παρακάτω επιμέρους ενέργειες:

 • Μελέτη του Στρατηγικού Σχεδίου Ανάπτυξης
 • Σχεδιασμός προτάσεων
 • Δοκιμή τους σε focus groups
 • Σχεδιασμός τελικού λογότυπου
 • Προσαρμογή του σε όλες τις εφαρμογές
 • Επικοινωνία για την προβολή του
Παραγωγή Επικοινωνιακού Υλικού

Τη βάση κάθε ενέργειας επικοινωνίας αποτελεί το πρωτογενές υλικό που αποτελείται κατά κύριο λόγο από κείμενα, φωτογραφίες και video

Περιλαμβάνονται οι παρακάτω επιμέρους ενέργειες:

Δημιουργία αφηγήματος – κείμενα περιγραφικά

Με αφήγημα (storytelling) νοείται η περιγραφή γύρω από τις ταξιδιωτικές εμπειρίες που θα αποκομίσει ο επισκέπτης και η επιχειρηματολογία για τους λόγους που αξίζει να επισκεφτεί κανείς το κατάλυμα. Το αφήγημα για έναν προορισμό αναπτύσσεται τόσο μέσα από κείμενα όσο και μέσω εικόνων (φωτογραφίες, βίντεο).

Η συγγραφή των κατάλληλων κειμένων λαμβάνει υπόψη τα στοιχεία και τους στόχους που περιλαμβάνονται στο Στρατηγικό Σχέδιο.

Παραδίδονται κείμενα για κάθε χρήση, ιστοσελίδα, κοινωνικά δίκτυα, έντυπα κλπ.

Φωτογράφηση – Βιντεοσκόπηση

Η απόκτηση ενός ολοκληρωμένου φωτογραφικού αρχείου με εικόνες υψηλής ποιότητας αποτελεί βασικό προαπαιτούμενο για να γίνει οποιαδήποτε ενέργεια μάρκετινγκ με αποτελεσματικό τρόπο.

Οι φωτογραφίες και τα video που αναρτά ένα ξενοδοχείο στο διαδίκτυο, είναι ένα από τα πιο σημαντικά κομμάτια για την προώθηση του και τις πωλήσεις του. Είναι  το επιστέγασμα της επένδυσης και τελικά μπορεί είτε να το αναδείξει  αυξάνοντας  τις πωλήσεις, είτε να το υποβαθμίσει  μειώνοντας τελικά τις πωλήσεις και τα έσοδα της επιχείρησης.

Η εμπειρία μας και ειδικότερα του συνεργάτη μας Βασίλη Σαρίογλου, στο χώρο της φωτογράφησης και βιντεοσκόπησης ξενοδοχείων, μας επιτρέπει να αποδίδουμε τους χώρους και την ατμοσφαιρικότητα τους, χωρίς να δημιουργείται η αίσθηση της υπερβολής.

Παραδίδονται φωτογραφίες σε υψηλή και προσαρμοσμένη ανάλυση ανάλογα με τη χρήση, όπως επίσης και σε διάφορες διατάξεις, οριζόντια ή κάθετα, ανάλογα με τη χρήση. Αντίστοιχα και τα video σε αναλύσεις και διατάξεις που απαιτούνται.

Σχεδιασμός και εκτύπωση έκτυπου υλικού – παραγωγή ψηφιακών παρουσιάσεων

Παρόλο που τα ψηφιακά υλικά τείνουν να εκτοπίσουν τα έντυπα, ωστόσο υπάρχει σημαντική μερίδα ανθρώπων που εξακολουθεί να τα χρησιμοποιεί παράλληλα με ψηφιακές παρουσιάσεις.

Με πολυετή εμπειρία σχεδιάζουμε με υψηλή αισθητική λειτουργικά και επικοινωνιακά υλικά για έντυπη ή ψηφιακή χρήση.

Δημιουργία ιστοσελίδας και σελίδων κοινωνικής δικτύωσης

Η ιστοσελίδα αποτελεί πλέον το απόλυτα απαραίτητο εργαλείο για κάθε ξενοδοχείο. Αποτελεί το πρώτο σημείο επαφής για τους πελάτες όταν αναζητούν διαμονή. Μια καλά σχεδιασμένη ιστοσελίδα μπορεί να κεντρίσει το ενδιαφέρον τους, να δημιουργήσει μια θετική εντύπωση και να τους πείσει να κάνουν κράτηση. Μέσω της ιστοσελίδας, οι πελάτες μπορούν να βρουν όλες τις απαραίτητες πληροφορίες για το ξενοδοχείο, όπως τις παροχές, τις τιμές, τις διαθέσιμες ημερομηνίες και να κάνουν κράτηση με ευκολία. Οι πληροφορίες παρουσιάζονται με φωτογραφίες, βίντεο και περιγραφές, και καθοδηγούν τους πελάτες να επιλέξουν το ιδανικό δωμάτιο ή πακέτο. Επιπρόσθετα μια προσεγμένη και επίκαιρα ενημερωμένη ιστοσελίδα βοηθάει στη δημιουργία εμπιστοσύνης προς τους πελάτες, δείχνοντας ότι το ξενοδοχείο λαμβάνει σοβαρά την επιχειρηματική του δραστηριότητα.

Για τη δημιουργία της λαμβάνονται υπόψη όσα περιγράφονται στο Στρατηγικό Σχέδιο και αξιοποιείται το υλικό που έχει παραχθεί, κείμενα, φωτογραφίες και video.

Δημιουργική αξιοποίηση ψηφιακών εργαλείων 

Η χρήση ενός Property Management System (PMS), ενός online booking engine και ενός channel manager επιτρέπει την αυτοματοποίηση πολλών διαδικασιών, όπως οι τιμολογήσεις, οι αναφορές, η διαχείριση των πελατών και η επικοινωνία με τα άλλα συστήματα και κατά συνέπεια βελτιώνει την εμπειρία των πελατών, αυξάνει την αποτελεσματικότητα της διαχείρισης και μειώνει τον κίνδυνο λαθών και προβλημάτων.

Το PMS συνδέεται με το online booking engine, επιτρέποντας στους πελάτες να κάνουν κρατήσεις online. Οι κρατήσεις αυτές αντιστοιχούν αυτόματα στα διαθέσιμα δωμάτια του καταλύματος, απλοποιώντας τη διαδικασία για τους πελάτες και το προσωπικό.

Το channel manager επιτρέπει να διαχειρίζεται από ένα σημείο η διαθεσιμότητα δωματίων του σε διάφορες online πλατφόρμες κρατήσεων (όπως Booking.com, Expedia κλπ.), αποτρέποντας τη διπλή κράτηση και μεγιστοποιώντας την αξιοποίηση των δωματίων.

Ως συνεργάτες της EPSILON HOSPITALITY, του μεγαλύτερου ομίλου παραγωγής και εξέλιξης εξειδικευμένου λογισμικού για καταλύματα, σας εξυπηρετούμε στην απόκτηση των κατάλληλων εργαλείων, καθώς και στην υποστήριξη για τη διαχείριση τους.

Προωθητικές Ενέργειες 

Μέσα σε ένα συνεχώς εξελισσόμενο περιβάλλον, η χρήση των σωστών εργαλείων και ενεργειών εξωστρέφειας είναι ζωτικής σημασίας.

Διαχείριση Facebook, Instagram, Linkedin

Η διαχείριση των social media επιτρέπει σε ένα κατάλυμα να δημιουργήσει μια ισχυρή παρουσία στο διαδίκτυο, να αλληλεπιδρά με τους πελάτες του και να προωθεί τις υπηρεσίες του με αποτελεσματικό τρόπο. Η σημαντικότητα τους απορρέει από την αποστολή και τα χαρακτηριστικά τους. Ειδικότερα αποτελούν μια αποτελεσματική πλατφόρμα για να προβάλει ένα κατάλυμα τις υπηρεσίες του, τις προσφορές του, να δημιουργήσει μια κοινότητα, δίνοντας τη δυνατότητα στους πελάτες του να μοιραστούν τις εμπειρίες τους, γεγονός που παρέχει στο κατάλυμα μια ευκαιρία να αναδείξει την ποιότητα των υπηρεσιών του.

Η διαχείριση περιλαμβάνει τις παρακάτω επιμέρους εργασίες:

Α. Αναρτήσεις

 • Προσδιορισμό θεματολογίας αναρτήσεων σύμφωνα με την στρατηγική επικοινωνίας
 • Δημιουργία χρονοδιαγράμματος αναρτήσεων
 • Για κάθε ανάρτηση
  • Δημιουργία εικαστικού αναρτήσεων κυρίως με βάση φωτογραφικό υλικό ή video
  • Δημιουργία κειμένων
 • Απολογισμό αναρτήσεων

Β. Χορηγούμενες αναρτήσεις – Διαφημίσεις

Οι χορηγούμενες αναρτήσεις – διαφημίσεις περιλαμβάνουν τα παρακάτω:

 • Προσδιορισμό σκοπού
 • Επιλογή κοινού
 • Δημιουργία εικαστικού
 • Δημιουργία κειμένου
 • Παρακολούθηση και αξιολόγηση πορείας
 • Αποφάσεις για ενδεχόμενες διορθωτικές κινήσεις
 • Απολογισμό διαφημιστικής ενέργειας

 Email marketing – Newsletters

Το email marketing αποτελεί έναν αποτελεσματικό τρόπο για τα ξενοδοχεία να προωθήσουν τις υπηρεσίες τους, να διατηρήσουν τη σχέση με τους πελάτες τους και να αυξήσουν τις κρατήσεις. Αποτελεί έναν άμεσο τρόπο επικοινωνίας με τους πελάτες, είτε πρόκειται για συνεργαζόμενα ταξιδιωτικά γραφεία είτε για μεμονωμένους επισκέπτες. Είναι το κατάλληλο εργαλείο που παρέχει ενημέρωση για πακέτα διακοπών, ειδικές προσφορές, εκδηλώσεις, που μπορεί να οδηγήσουν σε άμεσες κρατήσεις, ή άλλες παροχές και νέα σχετικά με το κατάλυμα. Η δυνατότητα προσωποποίησης των μηνυμάτων δημιουργεί και καλλιεργεί μια πιο προσωπική σχέση με το πελατολόγιο.

Η υπηρεσία αυτή περιλαμβάνει τα παρακάτω:

 • Επιλογή υποψηφίων πελατών Β2Β, ταξιδιωτικών πρακτόρων Ελλάδας και εξωτερικού, επιχειρήσεις Δημοσίων Σχέσεων, μεγάλες επιχειρήσεις που πραγματοποιούν τα ξίδια κινήτρων.
 • Προσδιορισμό θεματολογίας επικοινωνίας για κάθε ξεχωριστή ομάδα κοινού
 • Δημιουργία χρονοδιαγράμματος αποστολής επικοινωνίας
 • Δημιουργία εικαστικού που συνοδεύει
 • Δημιουργία κειμένου πωλήσεων
 • Παρακολούθηση και αξιολόγηση πορείας
 • Αποφάσεις για ενδεχόμενες διορθωτικές κινήσεις
 • Απολογισμό επικοινωνίας

Πωλήσεις προς πράκτορες

Οι ταξιδιωτικοί πράκτορες αποτελούν παραδοσιακά τους σημαντικότερους πελάτες των καταλυμάτων, καθώς κατατάσσονται μεταξύ των κυριότερων πηγών ενημέρωσης για όσους σχεδιάζουν ένα ταξίδι

Η υπηρεσία αυτή περιλαμβάνει τα παρακάτω:

 • Επιλογή υποψηφίων ταξιδιωτικών πρακτόρων Ελλάδας
 • Επίσκεψη στις εγκαταστάσεις τους και παρουσίαση του καταλύματος

Εμφάνιση στη google

Α. SEO

Μια καλή στρατηγική SEO μπορεί να βελτιώσει την θέση της ιστοσελίδας στα αποτελέσματα των μηχανών αναζήτησης, κάτι που θα αυξήσει την ορατότητά της στους πελάτες που ψάχνουν για καταλύματα στον προορισμό.

Περιλαμβάνονται τα παρακάτω:

 • Επιλογή των κατάλληλων λέξεων-κλειδιών που σχετίζονται με το περιεχόμενο της ιστοσελίδας
 • Δημιουργία ποιοτικού περιεχομένου που να προσελκύει τους χρήστες και οργάνωση αυτού του περιεχομένου με συγκεκριμένους τίτλους και ετικέτες.
 • Δημιουργία ποιοτικών εξωτερικών συνδέσμων προς την ιστοσελίδα, καθώς και διαχείριση εσωτερικών συνδέσμων μέσα στην ιστοσελίδα.
 • Συμμετοχή σε κοινωνικά δίκτυα για την προώθηση του περιεχομένου και την αύξηση της ορατότητας της ιστοσελίδας.

B. SEM

Παράλληλα με τις ενέργειες SEO προτείνουμε, εξαρτάται από τις κρατήσεις, την επένδυση σε διαφήμιση με λέξεις κλειδιά στην google στις αγορές ενδιαφέροντος μας.

Λοιπές προωθητικές ενέργειες

Ανάλογα με την πορεία των κρατήσεων μπορούμε να προχωρήσουμε σε επιθετικές ενέργειες προώθησης πωλήσεων όπως:

 • Συμμετοχή σε εκπτωτικές ιστοσελίδες με προσφορές, πχ. ekdromi.gr, my-diakopes.gr, gtpoffers κλπ.
 • Διαφήμιση σε ενημερωτικές ιστοσελίδες
 • Διαφήμιση σε ΜΜΕ
 • Φιλοξενία bloggers
 • Ειδικές τιμές σε κοινό οργανώσεων, συλλόγων κλπ.
 • Συμμετοχή σε Εκθέσεις, Συνέδρια κλπ.
 • Δημοσιότητα με Δελτία Τύπου

Γιατί να συνεργαστείτε μαζί μας

Συνεργαζόμενοι μαζί μας αποκτάτε πρόσβαση σε ολοκληρωμένες υπηρεσίες Μάρκετινγκ και Επικοινωνίας, διαθέσιμες 24/7. Το γεγονός της εξωτερικής συνεργασίας σας απαλλάσσει από το λειτουργικό κόστος αντίστοιχου in house τμήματος και εξασφαλίζει οικονομίες κλίμακας για όλες τις επιπρόσθετες ενέργειες, όπως παραγωγή υλικού, διαφήμιση και προβολή, ενέργειες Δημοσίων Σχέσεων κλπ.

Επικοινωνήστε μαζί μας να σας ενημερώσουμε για τους τρόπους συνεργασίας μας.

 

Ενδεικτικές συνεργασίες