Ειδικές και Εναλλακτικές Μορφές Τουρισμού

Νέα

Ειδικές και Εναλλακτικές Μορφές Τουρισμού

Ειδικές και Εναλλακτικές Μορφές τουρισμού ως παράγοντας αειφόρου και βιώσιμης Τουριστικής Ανάπτυξης.

Ο Τάσος Γούσιος συμμετείχε ως προσκεκλημένος ομιλητής στο διήμερο συνέδριο για τον εναλλακτικό και βιώσιμο τουρισμό που διοργανώθηκε από την Ελληνογερμανική Συνέλευση – Deutsch-Griechische Versammlung με την υποστήριξη του Δήμος Λίμνης Πλαστήρα και το οποίο πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία την Πέμπτη 13 και την Παρασκευή 14 Οκτωβρίου στο Μορφοβούνι του Δήμου Λίμνης Πλαστήρα.

Οι δυνατότητες ανάπτυξης του εναλλακτικού τουρισμού με γνώμονα τη βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη φέρνουν πιο κοντά τον επισκέπτη στο φυσικό τοπίο, στις τοπικές κοινωνίες, αλλά και την πολιτιστική κληρονομιά. Με μοναδικές εμπειρίες μέσω του ορειβατικού και πεζοπορικού τουρισμού, του ποδηλατικό τουρισμού και του καταδυτικού τουρισμού. Έλληνες και Γερμανοί ειδικοί στους τομείς του εναλλακτικού τουρισμού είχαν την ευκαιρία για παραγωγική δικτύωση και ανάπτυξη συνεργασιών.

Ο Τάσος Γούσιος αναφέρθηκε στις προοπτικές ανάπτυξης του Περιπατητικού Τουρισμού στη Θεσσαλία και στα πλεονεκτήματα που αποκτά κανείς φοιτώντας στη Σχολή Τουρισμού στο Μητροπολιτικό Κολλέγιο.

υνέδριο Τουρισμού
Η Ελληνογερμανική Συνέλευση θα συνεχίζει να στηρίζει τις πρωτοβουλίες στήριξης της βιώσιμης και ισόρροπης ανάπτυξης του τουριστικού προϊόντος με ενίσχυση του εναλλακτικού τουρισμού και στόχο την επέκταση της τουριστικής περιόδου.
Περισσότερες πληροφορίες για τις δράσεις μας, θα βρείτε στην ενότητα Νέα