Εκπροσώπηση των Ενώσεων Ξενοδόχων Λάρισας και Μαγνησίας στην Έκθεση Tour Natur

Νέα

Εκπροσώπηση των Ενώσεων Ξενοδόχων Λάρισας και Μαγνησίας στην Έκθεση Tour Natur

Η εταιρία μας ανέλαβε για ακόμη μια φορά την εκπροσώπηση των Ενώσεων Ξενοδόχων Λάρισας και Μαγνησίας στην Έκθεση Tour Natur. Η Tour Natur είναι η μεγαλύτερη διεθνής Έκθεση Φυσιολατρικού και Περιπατητικού Τουρισμού στη Γερμανία και συγκεντρώνει κάθε χρόνο περισσότερους από 40.000 επισκέπτες από τη γύρω περιοχή καθώς και από τις γειτονικές χώρες, Βέλγιο και Ολλανδία.

Η φετινή συμμετοχή μπορεί να χαρακτηριστεί ως η πλέον αποτελεσματική από τις προηγούμενες μια και πραγματοποιήθηκαν όλες οι προγραμματισμένες συναντήσεις με ταξιδιωτικούς πράκτορες που δραστηριοποιούνται στη Γερμανία και επιπλέον έγιναν επαφές και με νέα γραφεία που ξεκίνησαν πρόσφατα τη δραστηριότητα τους. Τα στοιχεία των πρακτόρων ήδη προωθούνται προς τα μέλη των Ενώσεων, ούτως ώστε να μπορέσουν να επικοινωνήσουν μαζί τους.

Για πρώτη φορά επίσης προβλήθηκαν στο κοινό της Έκθεσης το αεροδρόμιο Κεντρικής Ελλάδας ως πύλη εισόδου στη Θεσσαλία, η πρόσβαση στην κορυφή του Ολύμπου από την πλευρά της Λάρισας καθώς και οι περιπατητικές διαδρομές σε όλη την Περιφέρεια, μια παρουσίαση βασισμένη σε ερευνητική εργασία που υλοποιείται από τον Τάσο Γούσιο στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, στο Εργαστήριο Τουριστικού Σχεδιασμού, Έρευνας και Πολιτικής, στο πλαίσιο του Μεταπτυχιακού “Σχεδιασμός και Ανάπτυξη Τουρισμού και Πολιτισμού”.

Για την προβολή και προώθηση πραγματοποιήθηκαν συναντήσεις με τα ειδικά περιοδικά του χώρου, το μεγαλύτερης κυκλοφορίας Wandermagazin με την ειδική έκδοση για δραστηριότητες Outdoor, το Wanderlust, το Trekking, καθώς και το περιοδικό της Ομοσπονδίας Περιπατητικών Ενώσεων και Συλλόγων. Σε συναντήσεις που είχε με τους εκπροσώπους των Μέσων ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού Σάκης Παιδής, διερευνήθηκε το πλαίσιο συνεργασίας τους με την Περιφέρεια Θεσσαλίας για την προβολή της περιοχής.

Το σημαντικότερο ίσως γεγονός των επαφών, ήταν η συνάντηση του κου Παιδή με την κα Liane Jordan, αρμόδια για την Πανευρωπαϊκή πιστοποίηση μονοπατιών και η υπόσχεση του για την έναρξη της διαδικασίας πιστοποίησης των μονοπατιών της Θεσσαλίας άμεσα. Τα στοιχεία των πρακτόρων καθώς και των ΜΜΕ του κλάδου θα είναι σύντομα διαθέσιμα από την αρμόδια Υπηρεσία Τουρισμού της Περιφέρειας Θεσσαλίας.