“Οδηγός επιβίωσης για την επανεκκίνηση του τουρισμού” από τον Οργανισμό Τουρισμού Θεσσαλονίκης

Νέα

“Οδηγός επιβίωσης για την επανεκκίνηση του τουρισμού” από τον Οργανισμό Τουρισμού Θεσσαλονίκης

Καλεσμένος στο webinar του Οργανισμού Τουρισμού Θεσσαλονίκης, την Τετάρτη 14 Απριλίου 2021, ήταν ο Τάσος Γούσιος, το οποίο κράτησε το ενδιαφέρον σε πάνω από 3.000 συμμετέχοντες από όλη την Ελλάδα, που παρακολούθησαν ζωντανά τον «Οδηγό Επιβίωσης για την επανεκκίνηση του τουρισμού» για περίπου τρεις ώρες.

Την εκδήλωση χαιρέτησαν η υφυπουργός Τουρισμού κυρία Σοφία Ζαχαράκη, η οποία αναφέρθηκε στα σημεία που επικεντρώνεται το Υπουργείο Τουρισμού όπως είναι οι εμβολιασμοί, η προτεραιοποίηση των ανθρώπων του τουρισμού, η εξέλιξη των πρωτοκόλλων και ο έλεγχος των συνόρων.

Ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας αφού συνεχάρη την κ. Πατουλίδου για το έργο του Οργανισμού Τουρισμού Θεσσαλονίκης και την διοργάνωση του webinar στην πιο δύσκολη καμπή του τουρισμού, αναφέρθηκε στην ανάγκη επιμήκυνσης της τουριστικής περιόδου που είναι και ο κεντρικός εθνικός στόχος για τον τουρισμό για να δημιουργηθούν περισσότερες θέσεις εργασίας και για να υπάρξει περισσότερο εισόδημα για τις τοπικές μας κοινωνίες επενδύοντας στις εναλλακτικές μορφές τουρισμού.

Η Αντιπεριφερειάρχης Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης και Πρόεδρος του Οργανισμού Τουρισμού Θεσσαλονίκης ευχαρίστησε τους συμμετέχοντες οι οποίοι με την παρουσία τους συνέβαλαν στην επιτυχία του 2ου webinar, επεσήμανε πως ο ψηφιακός μετασχηματισμός του ΟΤΘ προηγήθηκε της πανδημίας και εξελίχθηκε κατά την διάρκεια της.

Εισηγητές στο “webinar” ήταν:

  • «Βέλτιστες πρακτικές για την επόμενη ημέρα επανεκκίνησης του τουρισμού» – Δρ. Ευάγγελος Χρήστου, κοσμήτορας της Σχολής Οικονομίας και Διοίκησης ΔΙΠΑΕ.
  • «Ελληνικός Τουρισμός 2021: Επανεκκίνηση ή νέο ξεκίνημα; Στρατηγική για τη μεταβατική περίοδο, από την επιβίωση προς την αειφορία.» – Γιώργος Δρακόπουλος, ιδρυτής και CEO της Tourism Generis.
  • «Ψηφιακός Μετασχηματισμός Τουριστικών Επιχειρήσεων, στην πράξη» – Τάσος Γούσιος, ιδρυτής και Γενικός Διευθυντής της Alpha Marketing.
  • «Oι νέες προκλήσεις για την επιχειρηματικότητα και τον τουρισμό μετά την πανδημία» – Δρ. Γεωργία Ζούνη, καθηγήτρια Τουριστικού Marketing στο Τμήμα Τουριστικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πειραιώς.
  • «Διεθνείς Συνέργειες για την Επανεκκίνηση του Τουρισμού» – Νικόλαος Γκολφινόπουλος, Senior Project Specialist, UNWTO.
  • «Η τεχνολογία επαυξημένης πραγματικότητας στην ξενάγηση μνημείων και αρχαιολογικών χώρων της Θεσσαλονίκης» – Δρ. Κωνσταντίνος Διαμαντάρας, καθηγητής του τμήματος Μηχανικών Πληροφορικής και Ηλεκτρονικών Συστημάτων ΔΙΠΑΕ.

Δείτε περισσότερα στον παρακάτω

εικόνα απο το webinar για την επανεκκίνηση του τουρισμού

εικόνα απο το webinar για την επανεκκίνηση του τουρισμού

εικόνα απο webinar για την επανεκκίνηση του τουρισμού