Ημερίδα | Κινηματογράφος και Εκπαίδευση

 

IFFL cinema workshop - συνέδρια- Κινηματογράφος και εκπαίδευση

Το 15ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Λάρισας, στο πλαίσιο του προγράμματος για παρουσία  με εκδηλώσεις και δράσεις όλο το χρόνο, διοργάνωσε στο Γαλλικό Ινστιτούτο Λάρισας, Ημερίδα με θέμα Κινηματογράφος και Εκπαίδευση.

Έγινε παρουσίαση καλεσμένων και βιογραφικά από την Ελεωνόρα Τσιαντούλα, ακολούθησαν ομιλίες με θέματα:

  • «Ο Κινηματογράφος ως τέχνη, πολιτισμός και παιδαγωγική στην εκπαίδευση. Προκλήσεις και προοπτικές στο πλαίσιο της τυπικής και μη τυπικής εκπαίδευσης. Προς μία Παιδαγωγική του Κινηματογράφου», Παπαδόπουλος Δημήτρης διδάκτορας του Τμήματος Κινηματογράφου του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου και συγγραφέας βιβλίου με θέμα Κινηματογράφος και Εκπαίδευση.
  • ΦιλμοΪστορίες; Μια περιήγηση στα εκπαιδευτικά προγράμματα του Μουσείου Κινηματογράφου (Διεύθυνση Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης), Δελιδάκη Ειρήνη, Μουσειοπαιδαγωγός, Εκπαιδευτικά προγράμματα Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, Υποψήφια Διδάκτωρ Πολιτισμικής Τεχνολογίας.
  • Ο παιδαγωγικός ρόλος της τέχνης στην εκπαίδευση, Σακατζής Δημήτρης, Υποδιευθυντής στο 1ο ΕΠΑΛ Τυρνάβου, κάτοχος μεταπτυχιακού και υποψήφιος διδάκτορας Παιδαγωγικής στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας.
  • Κινηματογραφική Εκπαίδευση στα σχολεία: ένα εφιαλτικό σενάριο ή από το “ποιος;” στο “τι;”, στο “γιατί;” και στο “πώς;”,  Γρόσδος Σταύρος Διδάκτορας Οπτικοακουστικού Γραμματισμού και Δημιουργικής Γραφής στην Εκπαίδευση -Επιστημονικός συνεργάτης του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων.
  • This is our story: μαθαίνοντας από τους αφηγητές του μέλλοντος, Κουντουράς Παναγιώτης, απόφοιτος του Τμήματος Κινηματογράφου (ΑΠΘ) και του Μεταπτυχιακού Προγράμματος Δημιουργική Γραφής (ΠΔΜ) στην κατεύθυνση τηλεοπτικού & κινηματογραφικού σεναρίου.

Προβλήματα και λύσεις για μια σχολική ταινία,  Γιουρούκης Αργύρης, Εκπαιδευτικός β/θμιας εκπαίδευσης, πρόεδρος ΠΟΚΕΛ, υπεύθυνος Μαθητικού Φεστιβάλ Κινηματογράφου Λάρισας.

Μπορείτε να βρείτε πληροφορίες στο site του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Λάρισας